About Leya

Leya är den absolut mest kompletta hunden jag ägt hittills. Och det har ändå blivit ett antal hundar genom åren...
Hon älskar att jobba, och gör det med nöje, gärna i utbyte mot godis eller hennes favoritleksak gummigrisen. Om det sen handlar om utställning, spår eller lydnad spelar ingen större roll, bara hon får jobba! Hon hjälper gärna till här hemma med att plocka upp saker, matskålar, tvätt. Hon har lärt sig att både tömma tvättmaskinen och ge mig den blöta tvätten så jag får hänga den. När hon vill gå ut så öppnar hon bara dörren, och skåpdörrar och lådor kan hon stänga.

 

Vi har tävlat en del i lydnad, och Leya har visat sina fantastiska bruksegenskaper genom att på EN vecka kamma hem sin LP-titel, de två sista tävlingarna i gassande hetta på Kramfors Brukshundklubb. Det finns inte ord att beskriva hur stolt och rörd jag kände mig då, när jag förstod att det var sant. Att tävla med en ridgeback i bruksgrenarna känns som en bonus hur det än går, men att dessutom hamna på pallplats två gånger är makalöst och smått otroligt.
 

Leya är glad, alert, modig och vacker. Hon är Svensk Utställningschampion och har flera bästa tik-placeringar. Fantastiska pappa Lex, Multi Ch Emoyenis Grand Zuberi, lämnar vackra och stabila hundar efter sig och mamma Nova, SuCh Gyllene Ridgens Faidi, har nedärvt sin lekfullhet och motor.
 

Jag är glad att Leyas bästa egenskaper tycks nedärvas till hennes valpar; lekfullhet, glädje, tillgänglighet, motor och en enorm vilja.

Name: Karaga's Dee Leya af Lex
Height: 63 cm
Weight: 32 kg
HD: A
AD: 0
Correct bite, all set of teeth
Completed official Swedish mental test, gunshot proof
Owner: Anna-Britta Antonsson

Swedish Show Champion