Kennelns första egenuppfödda CHAMPION är här!

Svensk viltspårschampion Svensk viltspårschampion
Efter ett års uppehåll på viltspårsfronten dammade vi av spårsele och gav oss ut i skogen igen!
Lite, eller ganska mycket, nervösa var vi (läs: JAG!) eftersom vi bara har spårat en gång det senaste året, men Telma tog vid där vi slutade förra året och gick ett klockrent öppenklasspår! Förmodligen det bästa spår hon gått hittills! Hon gick spåret på 22 minuter och fick följande omdöme från domaren Bertil Johansson:
"Finner spåret snabbt, får viltstörning mellan vinkel 1 och 2 som hon reder ut på egen hand. Utmärkt spårningsförmåga och arbetar i lämpligt tempo."

Efter det fick vi brått med att hinna klämma in ett tredje spår innan vintern kommer.
Det blev en hel del samtal runt om i länet för att hitta en ledig domare och två veckor senare var vi på väg mot Ramvik. Jag var lite orolig att Telma inte skulle klara av spåret då hon snart ska börja löpa och jag märk på henne att hon börjar bli lite disträ och hamnat i sin vanliga "löp-koma".
Domare för dagen var helt ny för oss och mer nervös blev jag då vi påbörjade spåret och jag märkte att vädret inte riktigt var på våran sida. Det hade regnat en del under natten och det blåste väldigt mycket. Dessutom berättade domaren, när vi klara, att det bott en tjäderfamilj just i det område där han lagt spåret! Men min duktiga tjej klarade det även denna gång, om än lite mera vingligt och i ett högre tempo än vanligt. Även denna gång gick hon spåret på 22 minuter med följande kommentarer från domaren Birger Bylund:
"Mycket duktig spårhund, löser de problem som är inlagda i spåret utan anmärkningar. Arbetar lugnt och metodiskt. Önskar ägaren lycka till i framtiden!"

Nu ska vi bara upprätthålla detta och fortsätta spåra så hon blir ännu duktigare!
Efter ett anlagsprov och tre öppenklasspår kan Telma numera titulera sig SeVch Waytogo Halo!

Jippie!!!!