Kennel WayToGo

Kennel Waytogo är beläget i norra Sverige och startades 2009 av Anna-Britta Antonsson. 2013 tillkom Tori Malm som delägare i kenneln och 2017 lämnade Anna-Britta kenneln.
2019 tilträdde Ulrica Maistedt i kenneln.

om Tori

Jag bor i Sollefteå med min sambo, våran 1-åriga son och två ridgebacks.
Jag är även handler, hundcoach och hundfrisör, min specialité inom pälsvård är dvärgschnauzer.

Jag träffade min blivande dvärgpinscheruppfödare 2005 och året därpå skaffade jag mig min första dp, 2009 föddes min första dvärgpinscherkull.
När jag träffade Anna-Britta och hennes hundar 2008, växte tanken på en ridgeback fram och när hon skulle ta en kull på Leya var jag säker på att jag ville ha en valp efter henne.
2010 föddes min ögonsten, Waytogo Halo eller Telma som vi kallar henne för. 2014 fick jag hem min andra ögonsten, Excellent Nikki of Perla Afriky. Nikki kommer från Slovakien och kom in som en frisk fläkt i våra liv!
Nikki bor numera hos Ulrica då det arrangemanget passade oss båda bäst.

Efter många år utan en egen pälshund skaffade jag mig en dvärgschnauzer. 2019 traskade Nenevas Amazing-Amos in i vårat hem. Kaiser kommer från min goda vän och hundkollega Eva Medin, innehavare av Nenevas kennel i Sollefteå. Hösten 2021 beslutade jag mig för att sätta ut honom på foder till mina goda vänner, Frida Maistedt och Daniel Westman, som verkligen fattat tycke för honom efter att de ställt upp som hundvakt. Han bor numera i ett stort hus på en stor gård som han även delar med Frida och Daniels söner, Tim och Noel.

Hösten 2022 kompletterades kennelfamiljen med min andra dvärgschnauzer, Nenevas Easygoing Emmet. Brolle ägs och älskas av Carina och Mats Ohlsson. Han bor med storebror Bamse och våra förhoppningar är att han kommer att kunna användas för avel i framtiden.

Genom årens lopp har jag haft turen att träffa många olika hundar av olika raser. Detta har bidragit till att ge mig en mycket god bild av vad jag strävar efter att uppnå med min avel.
För mej ska en hund i första hand fungera i det sociala samhälle som de flesta befinner sig i; runt vuxna, barn, andra hundar och gärna andra djur. En god mentalitet är ett måste för ett avelsdjur och där kompromissar jag inte! Självklart strävar jag även efter en fysiskt stark och frisk hund, att avla på kända defekter/sjukdomar är inte ett alternativ även om hunden är en trevlig individ. Om hunden sedan även är välkonstruerad och till och med visar sig vara ett utställningsexemplar ser jag det som en bonus.

Jag vill ge mina valpköpare och valpar den bästa möjliga start tillsammans samt vara ett stöd i alla de situatoner som kan uppstå med en liten eller stor hund!
Jag har själv en nära kontakt med mina uppfödare vilket jag tycker är väldigt viktigt, både för min del men även för deras skull. Därför strävar jag efter att ge mina valpköpare samma feedback som jag själv har fått.

om Ulrica

Jag bor i Sollefteå med mina 3 hundar som består av 3 rhodesian ridegebacks; Nikki som jag övertagit från Tori, Leah som kommer från Ulrika Källse på Kennel PowerOfGrace samt Mila från Evergraces Kennel. Jag och Tori deläger även Tara som bor med Tori och hennes familj.
 

Jag har haft hund i stort sett hela mitt liv men skaffade min första rhodesian ridgeback 2017, dessförinnan har jag haft spaniel- och retrieverhundar.

Jag älskar att vara ute på skogspromenader! Utställningar och att träna hund är ett stort intresse. Jag har alltid gillat att gå kurser och spårade även innan jag skaffade ridgeback. Med en av min flattar så testade vi på utställning, dock inte i någon större utsträckning.
 

Området avel och utställning är fortfarande något nytt för mig, därför känns det extra bra att få dela kennel med Tori, att få råd och stöd och att vi kan hjälpas åt.

I takt med att min två söner, Eddie och Eric, lämnar hemmet så har mitt hundintresse ändrat lite riktining. Hundintresset har alltid varit stort men nu finns tiden att riktigt fokusera på det jag vill göra med hund.

Mina förhoppningar är att vi ska komma ut mer i spårskogen men även på utställningar. Jag gillar gemenskapen; att få träffa och lära känna nya människor är lika roligt som själva utställningen i sig!

När det kommer till uppfödning aå anser jag att en mentalt stabil hund är en förutsättning för huruvida en individ är lämpad för avel eller inte. Där delar jag till fullo Toris tankar och åsiker om att den mentala hälsan är minst lika viktig som den fysiska.

 

Jag ser mycket fram emot min första kull med allt vad det innebär.