Om Katitzi

980418-100108

Monomotapas Katitzi flyttade in hos oss sommaren 1998. Hon var då en tioveckors valp med outtröttlig energi, och hon gav oss en riktig utmaning som nya rr-ägare. Men vilken hund! Hon var vår absolut bästa vän i vått och torrt, det finns ingen hund jag litade mer på än henne!

Hon var vänlig men lite avståndstagande mot främmande, precis som en rr kan vara. Hon tog lång tid på sig att lära känna nya människor eller hundar, men när hon väl hade lärt känna någon så var det för livet. Hon var fullständigt omutbar, godis och mat tog hon gärna emot, men bara från dom hon kände. Hon hade ett mycket tydligt kroppsspråk och ville aldrig någonsin bråka. Ibland tyckte jag att hon var för mesig och snäll, men i slutändan har det visat sig att den som styrde och ställde bland tikarna här hemma var hon.

Hon hade ridgefel och blev alltså aldrig utställd officiellt, då mitt intresse för utställningsvärlden var lika med noll på den tiden. Hade hon däremot varit korrekt är jag helt övertygad om att hon skulle ha gått långt i utställningssammanhang, då hon har ärvt många estetiska kvalitéer från sin  pappa, den berömde Globe´s Roving Red Regent. Och likaså har hon ärvt ett mycket stabilt temperament, hennes mamma Alfalyans Anna spelar här en viktig roll.

Vi tävlade mycket sparsamt i lydnad, Katitzi var en riktig matte-hund och älskade att träna med mig. För nio år sen var vi inte många rr på lydnadsplanerna, men det dryga tjugotal som deltog i RR-Specialen i Karlstad år 2000 kunde se sig slagna av mig och Katitzi, som då gjorde sin bästa tävling någonsin!