Om Telma

Telma kommer från kennelns första kull och är numera äldst i gänget.

Telma är en mycket vacker dam med ett hjärta av guld! Hon är samarbetsvillig, har god energi och kan vara bestämd, ingen mespropp här inte! Samtidigt är hon väldigt lyhörd och mycket trygg och stabil mot både barn, vuxna och andra hundar. Hon är den bästa hund jag någonsin haft med ett fantastiskt hundspråk och den bästa sociala kompetensen jag sett hos en hund.
 

Telma är både Svensk Utställningschampion och Viltspårchampion. Utställningar är inget för Telma, hon tycker helt enkelt inte att det är roligt, så hennes championat är något vi kämpade för länge! Viltspår däremot, ojoj, det är hennes grej! Hon har visat sig vara en fantastiskt bra spårhund och har även fått prova på ett eftersök där hon utan problem hittade spåret, trots att vi då inte spårat på ett par år och att vi inte visste var älgen hade blivit skjuten.

Telma har även provat på lite agility vilket hon tycker är jätteroligt. Det roligaste av allt är nog de gånger som hon får springa, närmare bestämt på kapplöpningsbanan! Min tysta och värdiga tjej som aldrig tappar kontrollen blir helt galen så fort vi närmar oss banan och hon hör motorljudet av haren som åker runt! Det är det bästa hon vet!

Namn: Waytogo Halo
Höjd: 64 cm
Vikt: 35 kg
HD: A
AD: 0
Degenerativ Myelopathy (DM): N/N, Ej affekterad, ej bärare
Saknar en P3, korrekt bett
Genomför BPH, skottfast
Ägare: Tori Malm

Svensk Viltspårchampion
Svensk Utställningschampion