2014

Den vackra hösten byttes raskt ut mot vinter och snö! Vi har hunnit med en del utställningar, både officiella och inofficiella. Telma och jag (mest jag) har jagat det sista certet, dock utan framgång. Nu tar vi en paus och försöker igen till våren! Nikki har avverkat två inofficiella utställningar, den första gick över förväntan då hon blev BISvalp med fantastiska ord från domaren som fullkomligt avgudade hennes rörelser! På den andra utställningen fick vi nöja oss med en BIRvalp-rosett men även där skötte sig lilla madam exemplariskt! Hon är så härlig och go, denna lilla fröken som nu hunnit bli 5 månader!

För drygt en vecka sedan så var Sir Alex från Miloskullen till vetreinären för att röntga höfter och armbågar. Nu har resultatet kommit och han har B-höfter så nu är 4 av 6 ur kullen friröntgade! Jippie! Alex har även varit och gjort MH-test. Det känns som en schysst beskrivning utifrån hur vi har lärt känna honom de senaste två månaderna; en lagom kille som gillar att vara med och som inte hetsar upp sig i onödan. Att gripa om trasor var inte riktigt hans grej, inte gillade han spökena värst mycket heller! Vi fick goda ord från både testledare och beskrivare, vilket alltid känns kul! Så nu har Alex känd mental status med en 1:a på skott!

Vi har så smått börjat planera inför Telmas nästa kull som vi beräknar bli till sommaren 2015. Mer om kullen och den tilltänkta hanen kommer att presenteras inom en snar framtid.
Är ni intresserade av en valp eller rasen rent allmänt? Välkomna att kontakta oss och gärna boka in ett besök för att träffa både oss och hundarna!

Läs hela inlägget »
Domare för dagen var den fantastiska Liz Storey, innehavare av Kiromol kennel i England. Vilken underbar domare, så fin mot hundarna och av snacket runt ringen att döma så gick hon även hem hos hundfolket!
Vädret var på vår sida, hela dagen var det strålande sol och nästan för varmt med tanke på att hela dagen skulle tillbringas på en utställningsplats! Men både hundar, mattar och hussar gjorde ett strålande jobb och flera av valparna från Vinterkullen kunde åka hem med fina rosetter och framför allt toppenbra kritiklappar!
Vera slutade som BIMvalp och fick se sig slagen av sin bror Minus som tog hem hela valpkonkurrensen och blev BISvalp!
Vera och matte Katja, som debuterade i ringen tillsammans, gjorde ett strålande jobb! Det var glädje och samspel på hög nivå, precis vad en utställning ska handla om! Det var en ren fröjd att se detta ekipage, speciellt med tanke på den resa de gjort med ett brutet ben och allt vad det innebär! Vi är så stolta och glada över den fina kritiken de fick från domaren men framför allt över att se hur pigg och glad Vera var i ringen!
Minus ställdes av mej, Tori, och det var ett sant nöje att få visa detta lilla lyckopiller! Det märktes att matte Nichole tränat flitigt, Minus visste precis vad det handlade om och även han skötte sig exemplariskt i ringen.
Dexter, vår ridgelöse lille pojke, gjorde även han dubbel debut tillsammans med husse Dennis i mönstringsklass! Vilket samarbete de visade på, trots den tryckande hettan och konkurrens av både erfarna hundar o handlers så slutade de som 2:a! SUPERBRA jobbat, oj så roligt att se hur fint de tog sig runt i ringen!

Även Nimbus och Telma ställdes, de fick nöja sig med varsitt Excellent, dock med jättefina kritiker!
Stort TACK till alla er valpköpare som förgyllde vår dag! Vi ses snart igen!

Bilder från utställningen hittar ni här.

Helgen efter vår rasspecial var Dante, pappa till vår Vinterkull, på utställning i Köping där han vann öppenklassen och slutade som 4:e bästa hane med CERT! Denna fina placering resulterade även i ett hett efterlängtat championat och Dante fick ännu en titel att lägga till sitt namn. Han kan numera titulera sig SeUch SeVch Zaxxon's Delightful Dante!!! STORT GRATTIS till matte Ewa och fina pappa Dante, vi är sååååå stolta och glada!!!!

Bilder från Köping hittar ni här.

 
Läs hela inlägget »
Som många av er säkert förstått så är både jag och Anna-Britta väldigt måna om att behålla en god mentalitet på våra avelsdjur då det i första hand alltid kommer att vara familjehundar som vi vill föda upp. Naturigtvis vill vi hålla en god kvalité vad gäller det exteriöra också och vi strävar hela tiden efter att föda upp välkonstruerade och rastypiska hundar, men hur det nu än är så kommer det alltid att vara mer som en bonus då vi båda vet hur lite ett snyggt utseende betyder om hunden inte mår bra mentalt.
Med detta i åtanke är det för mej som uppfödare en enorm glädje att dels få höra från mina valpköpare hur trevliga och coola deras valpar verkar vara, men även att få förmånen att träffa dem och övriga hundar från WTG och själv se hur de utvecklas och hur bra ni förvaltar dessa små juveler! Miloskullen är nu drygt ett år gamla och vi har fått det första röntgenresultatet ur kullen. Lilla fröken Felize är röntgad utan anmärkningar på både höfter och armbågar och det lär droppa in flera resultat framöver på kullsyskonen.
Förhoppningsvis kommer det även att genomföras MH eller BPH på kullen innan årets slut och det är med spänning och förväntan som både jag och Anna-Britta ser fram emot de resultaten! Jag är säker på att de kommer att genomföra fina tester, liksom Fenomenkullen gjorde när de var 2 år.

Förra helgen var jag i Piteå och träffade Aaron från Vinterkullen, vilket litet lyckopiller och OJ så lik Vera han är! Han har tyvärr inte fått några testiklar och frågan är väl om de kommer över huvudtaget, men vi hoppas fortfarande för i övrigt ser han väldigt fin ut. Bilder på Aaron hittar ni här. Han är väldigt glad och framåt och så nyfiken på livet och vill vara med överallt, både på barnkalas och lugna hemmakvällar! Trots att han bara är 4 månader så tycker jag mej se samma av/på-knapp som både mamma Telma och pappa Dante har.
Härom dagen fick jag ett meddelande från Nicole som har lille Minus. När hon beskriver honom så känns det som att hon beskriver en liknande individ som Aaron. Det ska bli spännande när jag träffar honom för att se om även han är så cool som det verkar. Jag fick även några fina bilder på Minus som ni kan kika på här.
Nu drar sommaren och alla hundaktviteter igång så jag hoppas på att kunna träffa många WTG-hundar framöver!

 
Läs hela inlägget »
Nu har sista valpen lämnat oss, Dexter bor numera hos Ulrika, Dennis, lilla Emmy och rr-kompisen Allis i Indal! Det känns lite småtomt här hemma men vi är SÅ glada över Dexters nya hem och vi är säker på att han kommer att få det superbra! Han kommer att vara med både Ulrika och Dennis på dagarna när de jobbar och dessutom ha sällskap av Allis. Dessutom kommer vi att ha möjlighet att träffas då de inte bor så långt bort och gärna hänger med på de rr-aktiviteter som anordnas här uppe i Norra.
STORT lycka till med lille Dexter och tack för att ni tar hand om lilla pärlan på absolut bästa sätt!
Läs hela inlägget »

Hipp hipp HURRA på Vinterkullens 15-veckorsdag!
Valparna växer så det knakar och jag är så glad över att få följa dem alla!
Veras ben blir bättre och bättre för varje vecka och hon stödjer riktigt fint på benet. I tre veckor fick hon ha sin ställning sedan togs den bort och operationssåret läker fint! Men tratt det tänker hon minsann INTE ha! Hon fick en tratt igår kväll och imorse fick jag höra att hon tagit av sig den och massakrerat den! :P Men det går ingen nöd på Vera minsan! Matten är så duktig och masserar och tränar rörligheten. Imorgon ska hon ialla fall till sjukgymnasten så vi får se vad de säger då. Även hjärnan får sig lite träning i form av köttbullespår och lite annat smått och gott!

Dexter är fortfarande kvar här hemma till mamma Telmas glädje! De leker hela tiden så ibland får den sura matten säga ifrån! Men han är väldigt duktig på att gå lös och kommer när jag ropar. :)

 

Läs hela inlägget »
Mycket har hänt de senaste veckorna och tiden har inte räckt till för att uppdatera här på sidan, men nu så!
Valparna har nu hunnit bli 11 veckor gamla och alla utom lille Herr Röd har fått nya hem!
Herr Grön 'Leon' var först ut ur boet och flyttade till Sälen. Dagen därpå åkte Herr Blå/Röd 'Zeb' till sin familj i Nord Norge, som de hade längtat efter att få hämta hem honom! Näst på tur var Herr Lila 'Zico' som även han flyttade till Norge, dock åt motsatt håll, nämligen Vestlandet!
Veckan därpå var det dags för Fröken Gul 'Freja' att åka till sin familj i Örnsköldsvik och Herr Blå 'Minus' som hamnade i Östersund.
Slutligen åkte Herr Svart 'Aaron' till Piteå och nu till veckan ska Fröken Brun 'Vera' åka till sitt nya hem i Bispgården.

Lilla Vera hade oturen att bli påsprungen av sin kära mor vilket resulterade i ett brutet bakben, men hon är nu opererad och än så länge ser allt bra ut! Så vi håller tummarna att allt kommer att fortsätta läka fint! Vera är såld med bibehållen avelsrätt och kommer förhoppningsvis att kunna ingå i vårt framtida avelsarbete. Hon kommer att bo hos familjen Edblad som består av Katja, Mikael, deras två barn Wilma och Hugo samt dobermannen Curry och dvärgpinschern Cayenne.

Jag är så glad över att få ständiga rapporter från alla valpköpare, dessutom är alla superflitiga med kameran och jag får massor med härliga bilder på alla valpar i deras nya hem! Allt verkar än så länge gå bra, alla valpar har kommit sig väl tillrätta och vad jag uppfattat så är alla vapköpare jättenöjda och glada med sina nya familjemedlemmar! TACK för att ni tar hand om era hundar på absolut bästa sätt!

Bilder på valparna hittar ni här.
Läs hela inlägget »
Nu är det bara två veckor var innan valparna ska börja flytta till sina nya hem. Alla valparna har utvecklat sina egna små personligheter och de är så mysiga, var och en på sitt sätt!
Pappa Dante och "farmor" Ewa har varit här på besök, självklart resulterade det bl.a i en massa bilder! Vi har tagit både ståbilder och huvudbilder och alla valparna var jätteduktiga på bordet, trots att det var första gången för dem!
De är jätteduktiga när det är dags för kloklippning, ligger näst intill helt stilla tills det är klart!
Telma är en väldigt snäll mamma men nu har hon börjat säga ifrån om hon tycker att de stökar för mycket. Dock är hennes tålamod oändligt så det är inte ofta hon river i!

Bilder på valparnas 6:e vecka hittar ni här.

Läs hela inlägget »

Jag vet att det är ett väldans tjat, men OJ vad de växer fort!!!
Nu har hela högen gjort halvtid här hemma, det går i rasande fart och de har alla utvecklat sina egna små personligheter! Telma är en FANTASTISKT duktig mamma som tar hand om sina små på absolut bästa sätt! Hon är med dem näst intill hela tiden och de både klättrar och tuggar på henne hej vilt. I helgen fick valparna börja äte lite mera mat och det är väldigt populärt med måltiderna.
De leker och tramsar runt med varandra, emallanåt blir det lite sura miner då någon biter lite för hårt i en annan men det går lika fort över som det startade!
Hittills har de mest bara träffat de som hör till familjen men till helgen kommer det att börja trilla in lite mera nytt folk som valparna kan få sätta tänderna i, bokstavligen talat!

Lite nya bilder har vi ven lyckats få till, de hittar ni här.

Läs hela inlägget »

Nu börjar det bli lite mera fart och fläkt i valplådan, valparna växer och utvecklas snabbare än vi hinner med! Det är 8 livliga och pigga individer som tar sig framåt i stapplande men snabb takt, de har börjat tugga på varandra och kommer så fort man lockar på dem.
Det märks att de blir större, valplådan duger inte längre, de börjar söka sig vidare och har lyckats kravla sig ut genom dörren till lådan om den inte är stängd. Till veckan blir de 3 veckor gamla och det är dags för dem att få flytta ut ur sovrummet och in i kök och vardagsrum.

Nya bilder på valparna hittar ni här.

Läs hela inlägget »

...och valparna växer i rasande fart! Igår var det dags för den första av flera obligatoriska fotograferingar! Alla har mörka och vackra färger men vissa är riktigt mörka, och då menar jag RIKTIGT mörka! :)
Tyvärr har vi hittat en sinus på en av tjejerna så hon fick somna in, men vi gläds åt de resterande 8 valparna som är friska och fulla av liv! De börjar så smått ta sina första stapplande steg och till helgen har vi mest troligt 8 par ögon som kommer att plira på oss framöver!
Idag, på 8:e dygnet, vägde vi dem och de flesta börjar närma sig kilot. Vår förstfödde kille är den som är minst med sina 740 gram.
Telma är en duktig mamma som omsorgsfullt pysslar med sina små hjärtan.

Bilder på valparna hittar ni här.

Läs hela inlägget »

Igår var det äntligen dags för valparna att se dagens ljus!
Kl 9 kom första valpen och sedan kom de med jämna mellanrum fram till kl 17. Vi väntade hela kvällen på flera valpar en det dröjde ända tills natten innan det föddes ytterligare 3 valpar, tyvärr var 2 dödfödda. I morse kl 8:30 kom den sista!
Totalt 11 valpar hade våran Telma i magen! Hon har varit jätteduktig och hållit sig lugn under hela förlossningen, alla valpar är pigga och matfriska och Telma mår bra!
Det hela slutade med 6 hanar varav 2 utan ridge och en med bara en krona, samt 3 tikar där alla ser ut att vara korrekta.

Läs hela inlägget »
Nu börjar det dra ihop sig, på riktigt!
Måndag, tisdag eller onsdag bör valparna komma och Telmas mage som vi först inte tyckte var så stor har börjat växa som bara den de senaste 2 veckorna!
Sist vi vägde henne var hon på dygn 54 och då låg hon på 45kg, 10kg mer än hon väger i vanliga fall. (Klicka på bilderna för att göra dem större)

En valplåda har även börjat ta form (i sista sekund, jag vet!), i skrivande stund blir den piffad med lite färg och sedan ska det dit pinnar runt innerväggarna innan den är redo att användas.


Läs hela inlägget »

Previous news

Latest updates