2012

Efter lite funderande och letande och diskuterande så har jag nu äntligen bestämt hanhund till Leyas andra kull; Mohagets Meus Milo "Ross".  Han är en underbar, trevlig och glad hanhund som jag följt sedan han föddes. Efter att ha träffat honom flera gånger kapitulerade mitt hjärta totalt och både jag och Leya godkände honom som blivande pappa till vår nästa kull. Jag tror och hoppas på ett gäng livliga valpar med mycket karaktär, sundhet och social framåtanda. Vi är superglada att Johanna på kennel Mohagets låter oss låna denna stiliga kille!

Läs hela inlägget »

Vi har en riktigt spännande tid framför oss med både det ena och det andra!

Valpplaner är gjorda för 2013, Leya kommer att paras vid nästa löp. Mer information om hanen och komande kullar presenteras inom kort!

Vad som just nu är nästan mer spännande är (förhoppningsvis) kennels nya stjärna! ;)

Om några veckor anländer vår kennel- och familjemedlem till Sverige! Equinox WTG by Luanda "Knox" kommer från Milada Krchnava, innehavare av kennel Luanda i Slovakien. En ruskigt söt liten krabat som blir våran första levernosta kille! Hans mamma är Multi Ch Alexis Femme Fatale Luanda, en otroligt vacker tik som dessutom är halvsyster med våran Karanga's Dee Leya af Lex! Pappan är Multi Winner Mocca de Chasse Grando, en ståtlig herre från Tyskland. Mer om föräldrarna och kullen hittar ni på Kennel Luandas hemsida.

Vår nye kille kommer att delägas och bo med Jeanette Wiklund och Magnus Hägglund som redan har WTG Nimbus från våran första kull!

Mer information och bilder kommer att finnas på Knox egna sida.

Läs hela inlägget »

Äntligen fick vi norrlänningar möjlighet att åka på SKK's årliga 3-dagarsutställning utan att behöva färdas genom hela Sverige! I år gick den av stapeln i vackra Högbo Bruk, Sandviken.

Tyvärr var inte vädergudarna på våran sida, det regnade som bara den vilket resulterade i att när det äntligen blev uppehåll på lördagen, så var de flesta ringar mer en lerig sumpmark än en gräsplan! Aldrig någonsin har vi varit med om värre!

Både Telma och Nimbus visades och de höll sig i riktigt bra form, trots 3 dagars slit!

Excellent lyckades vi få men dessvärre inte så mycket mer än så. Så nu fortsätter jakten på det sista certet för Telma!

Läs hela inlägget »

Den 14-15 juli gick BISS-12 av stapeln, i år i natursköna Gysinge! Det var totalt 153 hundar som deltog under lydnads- och utställningshelgen.
På lördagen blev Nimbus (Waytogo Nimbus) 4:a i konkurrens med CK och slutade som nionde bästa hane!

Under söndagen bestod öppenklassen av 21 tikar. Telma (Waytogo Halo) sprang som aldrig förr i ringen och lyckades med bedriften att bli 3:e bästa tik med CERT!!!! Vi är otroligt stolta och glada över det, tack till Jenny Jurnelius som visade henne så fint!

Bilder från helgen hittar i här.

Läs hela inlägget »

Nu har Corona, Lester, Farida, Nova, Nimbus och Telma genomfört sina BPH:n med bra resultat!

Det var mycket roligt att se deras likheter och olikheter, men gemensamt för alla var att de var sociala, glada och trygga hundar som avreagerade sig på ett bra sätt genom de olika momenten.

 

Bilder och filmer från testen hittar ni här.

Läs hela inlägget »

visade sig bli en kanonstart!

På lördagen var det SDHK som anordnade utställning i Nordichallen i Sundsvall, där fick Ester och Elina sitt första Excellent och blev 4:a i konkurrens.

Dag två var det SKK's utställning där de också fick ett Excellent och slutade som 3:a i konkurrens.

Elina visade Ester som om de aldrig gjort något annat och båda skötte sig exemplariskt i ringarna med fina kritiker som resultat!

 

Vi har även varit nere i Finspång och hälsat på hos Zimba! En skogspromenad resulterade i en del bilder som ni kan kika på här.

Läs hela inlägget »

Esters första inofficiella utställning är avklarad och det gick så bra så! Vi åkte till Åsele där utställningen hölls i en iskall ishall! Bortsett från kalla tår och röda näsor så var det en trevlig tillställning. Ester fick kanonfin kritik, dessvärre var hon i något för högt hull så nu blir det till att banta inför kommande utställningar!

Vi hade som vanlig sällskap av Toris dv'rgpinschrar och även de skötte sig exemplariskt i ringen!

 

Läs hela inlägget »

Previous news

Latest updates